Dans Akademi MEB'e Bağlı Ruhsatlı Bir Eğitim Kurumudur

Sirtaki Nasıl Bir Danstır? Hareketleri ve Teknikleri

Ege’nin Karşı Kıyısına Dansla Yolculuk!

Yunan kültürünün olmazsa olmazı Sirtaki, İstanbul’un Fener ve Balat semtlerinde doğmuş, Yunanistan’da gelişerek tüm dünyaya yayılmıştır. Ortak bir kültürün ürünü olan Sirtaki dansı, beceri ve ustalık gerektiren figürleri, keyifli müzikleri ile hala ilgi odağıdır. Nitekim pek çok dans tutkunu günümüzde de Sirtaki dansını öğrenmek için Sirtaki kurslarına gitmekte, Sirtaki hareketleri ve teknikleri ile hayatına renk katmaktadır.

Peki Sirtaki nasıl bir dans? Zor mu? Sirtaki hareketleri ve teknikleri neler? Yazımızda dansın tekniği hakkında bilgi verecek, öğrenmek isteyenler için ipuçları aktaracak, merak ettiğiniz tüm soruları yanıtlamaya çalışacağız. İşte Sirtaki dansı hakkında merak edilenler...

   

Coşkulu Müzikler Eşliğinde Tanıdık Figürler

Sirtaki nedir sorusuna denge ve konsantrasyon gerektiren, ağır ve hızlı hareketlerine duygu katılan etkileyici bir dans şeklinde yanıt verebiliriz. Yalın ancak basit olmayan, karmaşık hareketleri ile sizi zorlayabilecek zaman zaman dans tutkunlarını zorlasa bile Sirtaki dansı, eğlencesinden hiçbir şey kaybetmiyor!

Yunanistan’ın eğlenceli ve hareketli havasını içinde barındıran, öğrenilmesi ve yapması zevkli olan Sirtaki ile hem farklı bir kültürü tanıyacak hem de hayatınıza renk katacaksınız.

Sirtaki Teknikleri ve Hareketleri – Sirtaki Nasıl Yapılır?

Yunanistan’ın en sevilen dansları arasında yer alan Sirtaki dansı; genellikle Buzuki adı verilen geleneksel Yunan çalgısı eşliğinde yapılmaktadır. Müziklerin 2/4 veya 4/4’lük olduğu Sirtaki dansı için tempo ise çoğu zaman 60-65 BPM civarında olsa da double-time olarak kullanıldığı için oldukça hareketlidir.

Buzukiye eşlik eden gitar, org ve piyano gibi enstrümanlarla birlikte dansta coşku ve sevinci simgeleyen pek çok figüre yer verilmektedir. Sirtaki zor mu sorusuna yanıt vermek gerekirse daha çok adım figürlerine dayanan dans yalın figürlerine sahiptir. Yine de bir araya gelen figürlerin hızlı ve karmaşık bir şekilde icra edildiğini söylemek mümkündür.

Sirtaki teknikleri ve hareketlerini öğrenmek için öncelikle figürlerden başlamak, sonrasında ise ısınma hareketleriyle kasların rahat çalışmasını sağlamak büyük önem taşır. Bükülme ve sıçrama hareketlerinin yanı sıra ayak hareketleri gibi başlıca figürlerden oluşan Sirtaki hareketleri temel bilgiler olmadan ve vücudun esnekliği yeterince sağlanmadan yapıldığında oldukça zorlayıcı olabilir. Sirtaki teknikleri arasında sayabileceğimiz zikzak ve yan adımlar, ağız ve yarım ağız kavgası gibi hareketlerin tamamında el ve kollar sabitken dans yalnızca ayaklarla icra edilir.

Ritme Adımlarınla Eşlik Etmeye Hazır Mısınız?

Müziğin ritmine kapılmak, adımlarınla ritme eşlik etmek, eğlenceli vakit geçirmek istiyor, Yunan kültürünü merak ediyorsanız Sirtaki kurslarımızda aradığınızdan çok daha fazlasını bulacaksınız! Dans Akademi’de farklı kültürlerin folkloruyla sanat merkezimize renk katıyor, sıradanlığı dans tutkunları ile birlikte yıkıyoruz.

Hobinizi geliştirmek ya da dans temelli bir meslek icra etmek istiyorsanız doğru adres her zaman Dans Akademi! Dilediğiniz gün ve saatte, ihtiyaçlarınıza, beklentilerinize ve ilgi alanlarınıza göre kişiselleştirilmiş Sirtaki kursu programlarıyla uygulama ve pratik ağırlıklı, dans gecelerinden sahne şovlarına kadar renkli aktiviteler bulacağınız eğlenceli bir ortamda eğitim almanın tadını çıkaracaksınız.

[widget-225]

Yorum Yap

Bilgi Al
Bilgi Al +90 (212) 983 22 46