Dans Akademi MEB'e Bağlı Ruhsatlı Bir Eğitim Kurumudur

Pilates Eğitmeni Olmak İçin Hangi Eğitimler Alınır?

Kariyerini Pilates Eğitmenliği Üzerine Kurmak İsteyenlere… Pilates Eğitmeni Olma Şartları

Pilates eğitmenliği sporla ilgilenen ve başarılı bir pilates kariyerine sahip olmak isteyenlerin en çok düşündüğü meslek dallarından biri. Ancak, kariyerinin başındaki birçok kişi nasıl Pilates eğitmeni olabileceğini merak ediyor. Peki, Pilates eğitmeni olma şartları nelerdir, Pilates eğitmeni olmak için hangi eğitimler alınmalıdır?

Pilates eğitmeni nasıl olunur merak ediyorsaınz, size Pilates eğitmenliği yapabilmeniz için gereken tüm detayları veriyoruz. Pilates eğitmeni olmak için ne yapmalısınız? Eğitimler, Pilates eğitmenliği kursu, pilates eğitmenliği sertifikası ve daha fazlası için yazımızı okumaya devam edin…

Pilates Eğitmeni Olmak İçin – Pilates Eğitmenliği Eğitimleri

Pilates eğitmeni nasıl olunur merak mı ediyorsunuz? Pilates eğitmeni olmak istiyor ancak ne yapacağınızı bilemiyor musunuz? Pilates eğitmenliği için ne yapmanız gerekir siz de merak ediyorsanız, gelin birlikte nasıl Pilates eğitmeni olunur bir bakalım.

İlk olarak, herkes Pilates eğitmenliği yapabilir mi bir bakalım;

  • Pilates eğitmeni olmak istiyorsanız, Pilates ypaarak geçmiş uzun yıllarınız ve derin bir Pilates bilginiz olmalıdır. Pilates’in tüm tekniklerine ve pratiklerine eksiksiz hakim olmalı ve herhangi bir olumsuz durumda ne yapmanız gerektiğini bilmelisiniz. 
  • Pilates’e ilginiz maalesef Pilates eğitmenliği yapmak için yeterli değil. Pilates eğitmeni olmak için en az lise derecesinde bir eğitim geçmişiniz olmalı.
  • Pilates konusunda başkalarını eğitebilmek için öncelikle kendinizi eğitmelisiniz. Dolayısıyla Pilates eğitimleri almalı ve teknikleriniiz profesyonelleştirmelisiniz. 
  • Pilates’in her türü hakkında bilgi sahibi olmalı ve bunların pratiklerine hakim olmalısınız. Mat pilates, reformer pilates, air pilates, hamile pilates, chair pilates ve diğer farklı alanlardaki Pilates türlerini uygulamada sorun yaşamamalısınız.
  • Yalnızca Pilates bilginizi değil kas ve anatomi bilginizi de geliştirmelisiniz. 
  • Sağlıklı beslenme, sağlıklı yaşam ve sporcu sağlığı konusunda bilgi sahibi olmalısınız. 
  • Kendiniz Pilatesi çok iyi uyguluyor olabilirsiniz. Ancak Pilates eğitmenliği yalnızca uygulama kısmı ile bitmiyor. Pilates teknikleriin ve pratiklerini, spor ve sağlıklı yaşam bilgilerinizi karşınızdakilere iyi bir şekilde aktarabilmelisiniz.

Aksi takdirde Pilates eğitmenliği yapmak sizin için biraz zorlayıcı; öğrencileriniz için verimsiz olabilir. Bu kriterleri başarılı bir şekilde uyguluyor ve kendinizi Pilates eğitmenliğine uyugn görüyorsanız Pilates eğitimleri için gerekli eğitimleri almalısınız.

Pilates Eğitmenliği Eğitimi Programları

Pilates eğitmeni olmak istiyorsanız ilk yapmanız gereken şeylerden biri Pilates eğitmenliği için gerekli eğitimleri araştırmanız. Pilates eğitmenliği eğitimlerine katılmalı ve sertifikalarınızı eksiksiz bir şekilde almalısınız. 

Pilates eğitmenliği, öğrencilerinizin bedenlerinin sorumluluğunu almak demektir. Bu nedenle insan sağlığı hakkında geniş bir bilginiz olmalı. Bunun için alacağınız eğitimler;

  • Spor Beslenmesi Eğitimi
  • Spor Psikolojisi Eğitimi
  • Anatomi ve Fizyoloji Eğitimi
  • İlk Yardım Eğitimi
  • Etkili İletişim ve İkna Teknikleri Eğitimi

Ancak alacağınız eğitimler bunlarla bitmiyor çünkü Pilates eğitmenliği yapabilmeniz için geçerli kurumlardan resmi bir Pilates eğitmenliği sertifikası da almanız gerekiyor.

1. Türkiye Jimnastik Federasyonu 

Türkiye Jimnastik Federasyonu, Pilates eğitmeni sertifika programlarına katılmanız gereken bir kurum. Pilates eğitmeni olmak için öncelikle 1. Kadame Pilates Yardımcı Antrenörlük Eğitimi ve daha sonrasında 2. Kademe Pilates Antrenörlük Eğitimi programlarında başarı göstermeniz gerekiyor. 

Belirli aralıklarla düzenlenen Pilates Gelişim Seminerleri yine Türkiye Jimnastik Federasyonu tarafından oluşturulan etkinlikler ve bu seminerlere de katılımınız gerekiyor.

[widget-179]

Yorum Yap

Bilgi Al - Kayıt Ol
Bilgi Al - Kayıt Ol En Yakın Şubemiz İçin Tıklayın.